Formula Fordeissa ajetaan 50 000 euron palkintopotista tulevina vuosina

Formula Ford Finland ry haluaa olla omalta osaltaan helpottamassa suomalaisten nuorten autourheilulahjakkuuksien tietä kartingista kohti kansainvälistä rata-autoilua. Tästä syystä Formula Ford Finland ry on lähtenyt keräämään stipendirahastoa jaettavaksi Formula Fordien SM-sarjassa menestyneille kuljettajille alkaen tulevasta kaudesta.

Tavoitteena on kerätä 50 000 euron (alv 0%) stipendirahasto per vuosi. Stipendirahasto kootaan yhdistyksen yhteistyöyritysten tuella. Ensimmäisten ”kummiyritysten” kanssa on sopimukset tehty ja ensimmäiselle kaudelle kerättävästä stipendirahoituksesta on tällä hetkellä koossa noin puolet eli 25 000 euroa.

Merkittävimpien kummiyritysten kanssa sopimus on kolmivuotinen. Neuvottelut ovat menossa useiden eri yritysten kanssa, ja Formula Ford ry uskoo vahvasti saavansa tavoitteena olevan stipendirahan kasaan.

Ensimmäinen stipendi on haettavissa kaudelle 2019. Stipendiä voivat hakea kauden 2018 SM-sarjan kolme parasta.

Stipendin hakijoiden tulee esittää hakemuksessaan ns. Formula Fordia ”ylempi” rata-autoluokka (Formula tai kansainvälinen ns. ”koppiautoluokka”) sekä budjetti tai rahoitus, missä tämä stipendi on osana rahoitusta.

Formula Ford Finland ry yhdessä kummiyritysten kanssa päättää hakemusten pohjalta kenelle tästä kolmikosta stipendi myönnetään. Stipendi myönnetään vain yhdelle. Mitalijärjestys ja seuraavalle kaudelle esitetyn hakemuksen sisältö sekä uskottavuus ratkaisevat stipendin saajan.

Tarkemmat säännöt stipendin jaosta päätetään ja julkaistaan talven aikana.

Ensimmäiset kummiyritykset julkistetaan viimeistään joulukuun puoliväliin mennessä ja listaa täydennetään talven ja kevään kuluessa neuvottelujen etenemisen mukaan.

 

Kuva: Pertti Kangasniemi

Teksti: Formula Ford Finland ry:n hallitus

23.11.2017

Moottoriurheilu.tv

Viralliset kisatuotteet